„Zlatni kotlić“ na Starom jezeru
On 25 септембра, 2017 by Televizija KikindaNa Starom jezeru okupio se „krem“ kulinarstva iz Srbije i zemalja regiona. Oni su na devetom Međunarodnom „Zlatnom kotliću“, u organizaciji UG „Da se ne zaboravi“ pokazali svoju umešnost u pripremanju riblje čorbe.
Pred sudijama je bio težak zadatak, a organizatori su istakli da je posebno zadovoljstvo ugostiti kulinarske velemajstore u predivnom ambijentu kikinskog Starog jezera.
-Možemo da zahvalimo lokalnoj samoupravi, koja vodi računa o ovom predivnom predelu. Čisto je, uredno, kulturno. Tako želimo i da ostavimo. Da bi čorba bila kvalitetna i ukusna, presudno je da bude bogata ribom, a važan je i kvalitet paprike, kaže kuvar i predstavnik UG „Da se ne zaboravi“ Radovan Subin.
Riblja čorba je posebno jelo i zahteva strpljenje i iskusnog kuvara. Deveti Međunarodni „Zlatni kotlić“ bio je deo programa manifestacije „Dani ludaje“.